Ако имате гинекомастия, но ви е страх от операция, пробвайте с:

Естрадиол – анти-мъжкият хормонЕстрадиолът е естроген или казано с други думи – женски полов хормон. В кръвните тестове се обозначава като Е2. Присъства в телата и на мъжете и на жените. Много хора, дори и някои доктори го наричат просто естроген, защото ефектите на естрогените се дължат в по-голямата си част именно на този много мощен хормон.


Анти-мъжкият хормон

Естрадиолът , ако мога да се изразя така, е анти-мъжкият хормон! Той ви помага да качвате лесно мазнини и пречи на тялото ви да изгражда мускули. Резултатът е един мазен и безмускулсет мъж, който в повечето случаи има и развита гинекомастия (мъжки цици). Сега ще се опитам да ви изясня как действа Естрадиолa.

Първо, Естрадиолът е много мощен антагонист на тестостеронния рецептор. Това значи , че той се свързва с андрогенния рецептор и го прави безполезен. Когато тестостерона се свърже с андрогенния рецептор , той го активира. Така той върши ролята си, а именно да ви направи по-мъжествен и по-мускулест. Ако обаче естрадиолът се свърже с рецептора пъръв, тестостеронът няма къде да се свърже и съответно няма как да активира рецептора. Това значи ,че ако имате високи нива на естрадиол, без значение колко тестостерон имате, той няма къде да се свърже и няма как да свърши работата си.


Може да стане дори още по-лошо…… Високите нива на естрадиола могат да намалят броя на андрогенните рецептори. Това ще рече, че в процесът на естествена регенерация (заменянето на мъртвите клетки с живи) тялото ви ще произвежда клетки с по-малко андрогенни рецептори. С други думи Естрадиолът не само блокира андрогенните ви рецептори, а и кара тялото ви да намали общия им брой за в бъдеще. За всички, които се занимават с фитнес и искат да изглеждат по-мъжествени, това означава, че трябва да понижат естрадиола и да увеличат тестостерона за да се регулира броят на андрогенните рецептори и съответно тялото ви да започне да реагира по-добре на тренировките. Този процес обаче изисква време!

Препоръчвам ви да прочетете новата ми статия  Висок естроген (естрадиол) и как да го намалите В нея са описани всички стъпки при изчистването на излишния естроген, също така има трикове и съвети за хранене и хранителни добавки, които могат да ускорят процеса.

Второто нещо, което трябва да ви тревожи когато става дума за естрадиол е това, че тялото ви има и естрогенни рецептори. Когато естрадиолът се свърже с рецепторите, той ги активира. Това е добре ако искате да си отгледате мъжки цици (гинекомастия), шкембе и голяма простата, но е много лошо ако искате да изглеждате и да се чувствате като истински мъж! Запомнете, че в областта на гърдите, млечните жлези (мъже също имат), корема и простатата са концентрирани най-голям брой естрогенни рецептори. Тяхната активация посредством естрадиола помага за нарастването на тъканите.

От къде идва Естрадиолът

Главния начин за продукцията на естрадиол при мъжете е чрез ароматизация на тестостерона. Това ще рече, че ензимът Ароматаза се свързва с тестостерона и химически го превръща в естрадиол. Замислете се за момент! Разбирате ли че това е нож с две остриета, процесът ароматизация едновременно намалява тестостерона и увеличава естрогена!!! Очевидно това не е добре за мъжете!

Това е мястото където се появяват ароматазните инхибитори (aromatase inhibitors - AI). Те се свързват с ензима ароматаза и го деактивират . Това му пречи да превърне тестостеронът ви в естрадиол. Така вие получавате добро отношение тестостерон/естрадиол (андрогени/естрогени) и много свободни рецептори за мъжките ви хормони! Между другото в следващата статия ще пиша точно за храните и лекарствата, които влияят на ензима Ароматаза.

Мазнини, женски хормони ,мъжки цици и мацки

Подкожните мазнини произвеждат естрогени и ароматаза!!! Естрогените от своя страна стимулират отлагането на подкожни мазнини. Получава се един дяволски кръг, който е пагубен за мъжете. Това е една от основните причини за хормоналния дисбаланс и гинекомастията (увеличени млечни жлези при мъжете). От тук логично си извеждаме извода, че най-доброто нещо , което може да направи един мъж за себе си е да се отърве от подкожните мазнини. Това ще му помогне да се чувства и изглежда далеч по-мъжествен!!! Сега малко и за връзката с жените… Когато видят мъж с голямо шкембе и цици , инстинкта на жените веднага им подсказва, че този мъж има много женски хормони и не е най-расовия мъжкар! Жените отбягват такива мъже, така че ако ти си един от тях ЗАМИСЛИ СЕ СЕРИОЗНО И ЗАПОМНИ АДРЕСА НА БЛОГА МИ !!!!!

8 коментара:

 1. Тези лекарстава които са "обратни" инхибитори на ароматазата свободно ли се продават или трябва специално лечение и курс предписан от лекар....както споменах аз пия антидепресанти и по-точно инхибитори за обратно задържане на серотонина (познато:), има нещо в "повече" в организма и се налага да се приеме инхибиторр за да го регулира...лекувам едно..друго се появява като страничен ефект :) Та мисълта ми е...ще изчакам да споменеш някои от видовете лекарства, за да разбера какви са им страничните действия и на тях и дали може и аз да се "възпоолзвам" от лечение с тях.Много интересна тема, сигурен съм че много мъже дори не им прави впечатление че имат "гинекомастия", на мене ми направи впечатление защото винаги съм бил спортен тип и никога не бях минавал 80 кг.(185 висок) преди да почна с тея лекарства.Сега съм 98кг.(със страшни диети иначе бях стигнал даже 108) и имам ясно изразени (непривични) цицки (според мене при мене се наблюдава повече псевдо гинекомастия).С диети отслабвам,но цицките само по-ясно се открояват...въобще проблемите с лятната "визия" са ми до болка познати:(

  ОтговорИзтриване
 2. Mangoose, специално за теб избързах със статията за Цинка! Цинкът е един от най-добрите анти-ароматизатори (вежества, които пречат на ензима ароматаза да превръща тестостерона в естроген). Повишава свободния тестостерон, засилва имунната система и като цело е изключително полезен за мъжете!

  ОтговорИзтриване
 3. Здравейте
  а кога ще е другата статия за храните и лекарствата

  ОтговорИзтриване
 4. Добре, не може ли в един блог да напишете, какво да се пие, или прави, за "подпухнали зърна" и да почнем да се лекуваме, за мен найстина е много притеснително, и ми е много неприятно, и важно да зема мерки за отраняването

  ОтговорИзтриване
 5. az imam ginekomastiq moje li da mi pomognete i sam na 14 godini

  ОтговорИзтриване
 6. az sashto imam problem s gardite i to pglednato ot strani imam i bu4ka samo na liavata tia mi e i povazpalena 95 kg na 30 god bivsh sportis 1.80niamam mn maznini sportuvam si pomalko no postoianno imali na4in 4rez spazvane na rejim na hrana rejim na trenirovki i medikamenti nezavisomo kolko sa skapi da se opravia bez hirurgi4eska namesa 4uh 4e fizioterapiata dava niakakav rezultat blagodaria ti predvaritelno

  ОтговорИзтриване
 7. попаднах на инфо за естрогенови блокери,които са доста скъпи,някой пил ли ги е,има ли резултат и най-вече какво се случва като спрем да ги пием?

  ОтговорИзтриване
 8. Естрадиолът в големи количества може ли да предизвика еректилна дисфункция ?

  ОтговорИзтриване

 
Google Analytics Alternative