Ако имате гинекомастия, но ви е страх от операция, пробвайте с:

Естрадиол – анти-мъжкият хормонЕстрадиолът е естроген или казано с други думи – женски полов хормон. В кръвните тестове се обозначава като Е2. Присъства в телата и на мъжете и на жените. Много хора, дори и някои доктори го наричат просто естроген, защото ефектите на естрогените се дължат в по-голямата си част именно на този много мощен хормон.


Анти-мъжкият хормон

Естрадиолът , ако мога да се изразя така, е анти-мъжкият хормон! Той ви помага да качвате лесно мазнини и пречи на тялото ви да изгражда мускули. Резултатът е един мазен и безмускулсет мъж, който в повечето случаи има и развита гинекомастия (мъжки цици). Сега ще се опитам да ви изясня как действа Естрадиолa.

Първо, Естрадиолът е много мощен антагонист на тестостеронния рецептор. Това значи , че той се свързва с андрогенния рецептор и го прави безполезен. Когато тестостерона се свърже с андрогенния рецептор , той го активира. Така той върши ролята си, а именно да ви направи по-мъжествен и по-мускулест. Ако обаче естрадиолът се свърже с рецептора пъръв, тестостеронът няма къде да се свърже и съответно няма как да активира рецептора. Това значи ,че ако имате високи нива на естрадиол, без значение колко тестостерон имате, той няма къде да се свърже и няма как да свърши работата си.


Може да стане дори още по-лошо…… Високите нива на естрадиола могат да намалят броя на андрогенните рецептори. Това ще рече, че в процесът на естествена регенерация (заменянето на мъртвите клетки с живи) тялото ви ще произвежда клетки с по-малко андрогенни рецептори. С други думи Естрадиолът не само блокира андрогенните ви рецептори, а и кара тялото ви да намали общия им брой за в бъдеще. За всички, които се занимават с фитнес и искат да изглеждат по-мъжествени, това означава, че трябва да понижат естрадиола и да увеличат тестостерона за да се регулира броят на андрогенните рецептори и съответно тялото ви да започне да реагира по-добре на тренировките. Този процес обаче изисква време!

Препоръчвам ви да прочетете новата ми статия  Висок естроген (естрадиол) и как да го намалите В нея са описани всички стъпки при изчистването на излишния естроген, също така има трикове и съвети за хранене и хранителни добавки, които могат да ускорят процеса.

Второто нещо, което трябва да ви тревожи когато става дума за естрадиол е това, че тялото ви има и естрогенни рецептори. Когато естрадиолът се свърже с рецепторите, той ги активира. Това е добре ако искате да си отгледате мъжки цици (гинекомастия), шкембе и голяма простата, но е много лошо ако искате да изглеждате и да се чувствате като истински мъж! Запомнете, че в областта на гърдите, млечните жлези (мъже също имат), корема и простатата са концентрирани най-голям брой естрогенни рецептори. Тяхната активация посредством естрадиола помага за нарастването на тъканите.

От къде идва Естрадиолът

Главния начин за продукцията на естрадиол при мъжете е чрез ароматизация на тестостерона. Това ще рече, че ензимът Ароматаза се свързва с тестостерона и химически го превръща в естрадиол. Замислете се за момент! Разбирате ли че това е нож с две остриета, процесът ароматизация едновременно намалява тестостерона и увеличава естрогена!!! Очевидно това не е добре за мъжете!

Това е мястото където се появяват ароматазните инхибитори (aromatase inhibitors - AI). Те се свързват с ензима ароматаза и го деактивират . Това му пречи да превърне тестостеронът ви в естрадиол. Така вие получавате добро отношение тестостерон/естрадиол (андрогени/естрогени) и много свободни рецептори за мъжките ви хормони! Между другото в следващата статия ще пиша точно за храните и лекарствата, които влияят на ензима Ароматаза.

Мазнини, женски хормони ,мъжки цици и мацки

Подкожните мазнини произвеждат естрогени и ароматаза!!! Естрогените от своя страна стимулират отлагането на подкожни мазнини. Получава се един дяволски кръг, който е пагубен за мъжете. Това е една от основните причини за хормоналния дисбаланс и гинекомастията (увеличени млечни жлези при мъжете). От тук логично си извеждаме извода, че най-доброто нещо , което може да направи един мъж за себе си е да се отърве от подкожните мазнини. Това ще му помогне да се чувства и изглежда далеч по-мъжествен!!! Сега малко и за връзката с жените… Когато видят мъж с голямо шкембе и цици , инстинкта на жените веднага им подсказва, че този мъж има много женски хормони и не е най-расовия мъжкар! Жените отбягват такива мъже, така че ако ти си един от тях ЗАМИСЛИ СЕ СЕРИОЗНО И ЗАПОМНИ АДРЕСА НА БЛОГА МИ !!!!!

8 коментара:

 1. Тези лекарстава които са "обратни" инхибитори на ароматазата свободно ли се продават или трябва специално лечение и курс предписан от лекар....както споменах аз пия антидепресанти и по-точно инхибитори за обратно задържане на серотонина (познато:), има нещо в "повече" в организма и се налага да се приеме инхибиторр за да го регулира...лекувам едно..друго се появява като страничен ефект :) Та мисълта ми е...ще изчакам да споменеш някои от видовете лекарства, за да разбера какви са им страничните действия и на тях и дали може и аз да се "възпоолзвам" от лечение с тях.Много интересна тема, сигурен съм че много мъже дори не им прави впечатление че имат "гинекомастия", на мене ми направи впечатление защото винаги съм бил спортен тип и никога не бях минавал 80 кг.(185 висок) преди да почна с тея лекарства.Сега съм 98кг.(със страшни диети иначе бях стигнал даже 108) и имам ясно изразени (непривични) цицки (според мене при мене се наблюдава повече псевдо гинекомастия).С диети отслабвам,но цицките само по-ясно се открояват...въобще проблемите с лятната "визия" са ми до болка познати:(

  ОтговорИзтриване
 2. Mangoose, специално за теб избързах със статията за Цинка! Цинкът е един от най-добрите анти-ароматизатори (вежества, които пречат на ензима ароматаза да превръща тестостерона в естроген). Повишава свободния тестостерон, засилва имунната система и като цело е изключително полезен за мъжете!

  ОтговорИзтриване
 3. Здравейте
  а кога ще е другата статия за храните и лекарствата

  ОтговорИзтриване
 4. Добре, не може ли в един блог да напишете, какво да се пие, или прави, за "подпухнали зърна" и да почнем да се лекуваме, за мен найстина е много притеснително, и ми е много неприятно, и важно да зема мерки за отраняването

  ОтговорИзтриване
 5. az imam ginekomastiq moje li da mi pomognete i sam na 14 godini

  ОтговорИзтриване
 6. az sashto imam problem s gardite i to pglednato ot strani imam i bu4ka samo na liavata tia mi e i povazpalena 95 kg na 30 god bivsh sportis 1.80niamam mn maznini sportuvam si pomalko no postoianno imali na4in 4rez spazvane na rejim na hrana rejim na trenirovki i medikamenti nezavisomo kolko sa skapi da se opravia bez hirurgi4eska namesa 4uh 4e fizioterapiata dava niakakav rezultat blagodaria ti predvaritelno

  ОтговорИзтриване
 7. Анонимен7 май 2011 г., 6:44

  попаднах на инфо за естрогенови блокери,които са доста скъпи,някой пил ли ги е,има ли резултат и най-вече какво се случва като спрем да ги пием?

  ОтговорИзтриване
 8. Анонимен10 май 2011 г., 9:59

  Естрадиолът в големи количества може ли да предизвика еректилна дисфункция ?

  ОтговорИзтриване

 
Google Analytics Alternative