Ако имате гинекомастия, но ви е страх от операция, пробвайте с:

Цинк и гинекомастия – каква е връзката

Ще започна с няколко цитата на един от най-реномираните фитнес треньори в САЩ – Чарлз Полюкин. Ето какво казва той по темата за гинекомастията или казано с други думи синдромът на женски гърди при мъжете.

* „В повечето случаи, ако не и във всички случаи, гинекомастията е знак за недостиг на елемента цинк във вашето тяло ”
* „Цинкът е един от най-добрите анти-ароматизатори (вещества, които пречат на превръщането на мъжките полови хормони в женски)”
* „Ниските нива на цинк в организма ви означават повишена ароматизация на тестостерона в естроген, а това значи мъжки цици (гинекомастия)”
* „Почти всеки съвременен човек има недостиг на цинк, особено хората, които вдигат тежести”
* „През последните десет години не съм видял нито един мой клиент, който да не е бил с недостиг на цинк”


Информация за цинка

Той е незаменим ключов минерал. Съдържа се във всяка клетка на човешкото тяло и е отговорен за протичането на над 300 ензимни реакции, играе важна роля във всички метаболитни процеси. Цинкът има силна антиоксидантна активност, важен е за заздравяването на раните, подобряването на структурите на косата и ноктите, растежа, синтеза на колаген, мозъчната дейност, въглехидратния метаболизъм. Подобрява страшно много имунната система. Цинкът е изключително важен минерал за поддържането на половите функции при мъжете, като спомага за повишаване производството на сперматозоиди. Дори лека недостатъчност на цинк може да доведе до мускулна атрофия или депресивни състояния и понижено ниво на тестостерон.

Цинкът наистина е един от най-важните елементи в човешкото тяло. За жалост съвременния начин на живот почти сигурно ни гарантира недостигът на цинк (за това ще стане дума малко по-нататък). Сигурно вече се чудите дали вие не сте един от тези хора, които имат недостиг на цинк. За да си отговорите на този въпрос трябва да видите дали имате симптомите на цинков дефицит.

Симптоми при недостиг на цинк в организма

* акне
* депресия
* забавен растеж
* много подкожни мазнини
* загуба на апетит
* обриви и други кожни проблеми
* постоянно ви е студено
* забавен (късен) пубертет
* слаба имунна система (често боледуване)
* трудно зарастване на рани
* синдром на хронична умора
* чупливост на косите и ноктите
* забавено полово съзряване при мъжете
* ниска полова активност при мъжете
* задържане на течности, подпухнал вид
* гинекомастия (женски гърди при мъжете)
* намаляване на вкусовата чувствителност

Има и други симптоми , но те се срещат по-рядко и затова няма да ги изброявам тук. А вие сигурно вече сте на ясно дали имате недостиг на цинк. В следващата статия, която съм подготвил ще ви разкажа за причините за недостиг на цинк, за това кои храни и кои процеси пречат на усвояването на цинка и кои му помагат. А до тогава пийте си цинка, както правя аз, защото той ще ви помогне изключително много за гинекомастията . И накрая още една добра новина - цинкът като хранителна добавка е много евтин. Аз си купувам Zinc Picolinate, но като го изпия съм решил да преминавам на L-OptiZinc, защото е най-добре усвоимата форма, а и е балансиран с мед (това е много важно!) Сега погледнах колко струва в България същият този Л-ОптиЦинк. Цената му е 18 лева от официалния вносител на марката. За сравнение в iHerb e $5.73!!! Не е истина какви надценки слагат в БГ, определено продължавам да си пазарувам от АйХерб.

13 коментара:

 1. аз си купих на Валмар (6.70) 30 таблетки...а като се пие един месец пауза правили се? Да не се получи пренасищане нещо ако се пие постоянно?

  ОтговорИзтриване
 2. По принцип дневната доза за нормален човек е ,ако не се лъжа, 15 мг. Ти можеш да пиеш по 100 мг в началото и след това да намалиш на 50 мг, само с такива дози ще усетиш ефекта на цика. Аз поне така правя. Правиш пауза, когато започнеш да усещаш симптомите на недостиг на мед (Cu).

  *Все пак не съм доктор! И това е само информация на която сам решаваш дали ще се довериш!

  ОтговорИзтриване
 3. Не се притеснявай, нося отговорност за действията си на 30 години съм :) А и отдавна не мисля че докторското мнение (в България)е последно и най- компетентно.Изчел съм много литература относно неврологичните заболявания поради факта, че 6 години ме лекуват симптоматично а не дисгностично. Смея да твърдя, че благодарение на информираността ми успях да постигна напредък в лечението си. Сега остана въпроса за многото странични ефекти от дългогодишното приемане на "отрови" и объркания ми биохимичен баланс на организма, който се опитвам да регулирам с правилно хранене, хранителни добавки и "челен" опит на препатили хора. Всяка информация, която смятам за интересна (както в случая) я "проверявам" преди да я приложа.Смятам че и ти си стигнал до само-информираност не поради добрият "професионализъм" и заинтересованост на българските светила в медицината :) Да има доктори и в БГ но само за много добре платежни пациенти, останалите ни ликуват "ветеринари". Това е само мое мнение.

  ОтговорИзтриване
 4. можете ли да кажете други продукти съдържащи цинк ?

  ОтговорИзтриване
 5. kristi, имаш в предвид като храни или като хранителни добавки? Ако питаш за храни, обещавам да постна един списък. Ако питаш за добавки, мога да ти кажа ZMA - това е цинк магнезии и Б6, трите съставки усилват взаимно въздействието си. Този продукт е хит на пазара, казват че качва тестостерона до 60%. Производителите му разчитат на това, че по-голямата част от хората са с цинков дефицит, при тях наистина действа добре. Ако обаче нямаш недостиг на цинк, тогава само ще си хвърлиш парите на вятъра, а ZMA не е от най-евтините.

  ОтговорИзтриване
 6. имах в предвид добавки :) а можеш ли да кажеш горе долу за какви пари става на въпрос ?

  ОтговорИзтриване
 7. на 17 съм и искам да попитам една дневна доза от 30мг цинк може ли да окаже кофти странични ефекти? Благодаря предварително.

  ОтговорИзтриване
 8. добре кажете някакви хранителни добавки съдържащи цинк

  ОтговорИзтриване
 9. От нета за Red Fury : "поред специалистите не трябва да превишавате общо 30 мг цинк дневно и 6-8мг магнезий дневно за килограм тегло, затова спазвайте препоръките на произвоодителя. За предпочитане е при прием на цинк и магнезий да се избягва консумация на млечни подукти или други храни, или суплементи богати на калций."

  ОтговорИзтриване
 10. Ето още една много полезна и добре написана статия за ЦИНК-а. http://autistbg.com/?p=1&pname=54&page_id=54

  ОтговорИзтриване
 11. При пазаруване от iherb.com до каква сума не се облага пратката с мито? Доставя ли се пратката директно на посочениат адрес? Благодаря предварително!

  ОтговорИзтриване
 12. Ще напиша нещо интересно - Един добър човек би желал на бежанците днес /и въобще на всички хора/ да живеят добре и човешки /и да имат работа и мир в техните държави- и където и да се намират по света/, а не да измрат от вируси, атентати, в газовите камери и прочие /да не забравяме, че и българи в миналото са били бежанци- и че след 1989 година и много българи търсят препитание и оцеляване в чужди държави/. Надявам се в бъдеще Земята да се оправи и вече да няма омраза, злоба, гняв, насилие, смях и т.н- с психично болни и т.н, смях и т.н- с заекващи хора и т.н, богохулства (дори като негодувание, нетърпение, отчаяние, отегчение и т.н), изтезания, безразборен секс, неуважение и/или обиди и т.н - към родител/и и т.н, безработица, лоши прояви, болести и прочие лоши неща между хора (в хора) и прочие - а да има добър и щастлив живот за хората и добър шанс за всеки човек. На света му трябва любов, мир и доброта (и да се промени положително - от лошите крайности до които е стигнал)!Според мен: света трябва да върви към положителни промени и вече да няма войни, конфликти, геноцид/и (над) човек и/или хора, убийства, побои, самоубийства, насилия /в филми, романи, сериали и т. н/, черен и/или лош хумор /примерно с - педераси /изнасилвания (над) тях и въобще и т. н /включително още от детска възраст, импотентни мъже и прочие/, вражди, вулгарни думи, и нищо лошо на Земята. Дано по-скоро света се оправи и промени към добро - аз желая свят без страдание, насилие и въобще без всякакви лоши неща!! Надявам се по-скоро света да се оправи и промени към добро : и отново хората по света да имат добра работа; добър и щастлив живот и т.н!!Ще напиша нещо на друга тема: хората нямаме право да призоваваме (да се смеем и така нататък) за кастрации на хора и така нататък, стерилизация (насилствена и т.н), изнасилвания (и/или съвети и/или заплахи за тях- било анални на мъже и така нататък) на хора и т.н, убийства,самоубийства, войни, вражди, омраза, влизане и/или ходене на хора при психиатри (и/или техните психични и т.н проблеми), побои,удари по тялото, кавги и/или спорове, геноцид над нации от хора, заплахи с оръжие и/или думи (дори казани на шега) и т.н-дори показани в филми, сериали и т.н- това е моето мнение! Няма доказателство, че изнасилвача и физически здрав (а може и да е осъден несправедливо, а реално да е невинен)- би повторил това свое престъпление). Може би само съд може да решава присъдите за всеки човек и т.н. Хората нямаме право да призоваваме за -влизане в болници (вземане на лекарства- било психиатрични и т.н)- било психиатрии и т.н (ходене на лекар/и - било психиатри и т.н) ....На света му трябва да се промени положително - от лошите крайности до които е стигнал), аз не желая изтезания, жестокости, бой, насилия,пошлост, вулгарност, лоши неща, трафиканти на каквото и да е, и т.н - които неща не трябва да съществуват в един добър и възстановен свят (на което се надявам скоро да стане със Земята). ...

  ОтговорИзтриване

 
Google Analytics Alternative