Ако имате гинекомастия, но ви е страх от операция, пробвайте с:

Черен дроб и гинекомастия - каква е връзката ?

gynecomastia, liver, cirrhosis, moobs, man boobs

Първо няколко думи за функциите на черния дроб. Той е един вид филтър на тялото. За един час през него минават средно 8 литра кръв. Задачата на черния дроб е да ни предпази от вредните ефекти на различни химикали, храни, токсини,алкохол, инсектициди, дори и от някои натурални продукти на нашия метаболизъм. Тук по-точно имам в предвид излишния Естроген. Черният дроб детоксифицира организма и всяко нещо, което го натоварва или претоварва, може да е причина за завишено количество на женските полови хормони (Естроген) и от там появата на прекомерно развити млечни жлези при мъжете (гинекомастия).

Ако ви е интересно и искате да прочетете повече и по-специализирана информация, може да потърсите с Гугъл за чернодробната транспортна езимна система "цитохром P450", на английски е "Cytochrome P450". Тази сиситема от чернодробни ензими преработва излишния естроген и го превръща в няколко други по-малко активни форми, които вече могат да бъдат изхвърлени от организма чрез урината и фекалиите.

За нас, хората с гинекомастия, е много важно да имаме добре работещ черен дроб. Това помага за поддържането на по-ниски нива на естрогените. За това е важно да разберем

Какво натоварва черния дроб

-хепатитни вируси
-алкохол
-лекарства
-системно преяждане
-прекалено многото протеин в храната
-консервантите и другите добавени "химии" в храните (така наречените Е-та)
-пестициди, които попадат в хранта ч
-излишни хормони (анаболни стероиди)
-токсините от околната среда
-съединенията, които отделят пластмасовите опаковки и прибори в храната и напитките ни

Вече сигурно имате представа какво трябва да промените в начина си на живот. Добрата новина е, че черният дроб е сред малкото органи, които могат да се регенерират.

Билково поддържащо лечение

Използването на билки за лечение на ч.дроб датира от векове назад във времето.Повечето лечебни разстения са Магарешки бодил (която е и най-изучаваната за регенерация на увреденият черен дроб) , корени от Глухарче, корени от Сладник,корени от Цикория. Има много медикаменти на основата на тези билки. Сигурно сте чували за българския Карзил, за Лив 52. В магазините за хранителни добавки предлагат и по-комплексни суплементи, специално предназначени за протекция на черния дроб.

Запомнете, че черния дроб е изключително важен за правилния метаболизъм на хормоните ви. Ако имате проблеми с него това автоматично в слага в рисковата група на хора, които са предразположени към гинекомастия. Пример за това са алкохолиците с цироза на черния дроб (на снимката), които в повечето сучеи развиват гинекомастия, губят лесно мускулите си и получават женски вид разпределение на подкожните мазнини (мазнините се отлагат на дупето, бедрата, паласките или така наречените "любовни дръжки").

4 коментара:

 1. Искам да попитам, колко време ще отнеме лечението и ако се излекува човек гинекомастията маха ли се?
  Аз съм момче на 13 години и мисля че имам гинекомастия. От една година зърната ми са надути и уголемени.

  ОтговорИзтриване
 2. 3 meseca po 3 tabletki dnevno karzil i se opraviah napulno i 2 sedmici po 10 miligrama tamoksifen dnevno

  ОтговорИзтриване
 3. Аз имам Гинекомастия (явна ) може би така наречената класическа лошото е че като отслабнах взе повече да се проявява защото щкембето ми се стопи :-) взе да става равно а Гърдите ми останаха вирнати (това явно прави впечатление на хората ) а на момичетата най вече което никак не е в мой ущърб!! Дълго време не знаех какво става общо взето разбрах за проблема преди няколко години как се казва и какво имам. Не пия алкохол не пуша цигари Но за жалост съм болен от Хепатит - Ц. Лекувам се с Купегус И пегасиус много изнервящо лечение виждам че засягате този проблем ? Как точно тази болест може да повлияе на Гинекомастията или по скоро нарушената работа на черният дроб и влияе ??

  ОтговорИзтриване
 4. Въпроса ми,от 3-4 години съм с надута гърда,и то лявата само дали се дължи на Гинекомастия и съм на 19 се

  ОтговорИзтриване

 
Google Analytics Alternative