Ако имате гинекомастия, но ви е страх от операция, пробвайте с:

Гънекомастия и мотивация за промяна

Ето какво писмо получих днес. ..

Здр,надявам се ти да си Админа на Гинекомастия-Бг.Та по темата.Гледам,че започна летния сезон и доста от народа с гинекомастия са се панирали какво ще правят и тн.И реших да напича една мотивираща статия....ако искаш да я постнеш там.

Здравейте на всички! На 20 г. съм и имам Гинекомастия. Самото заболяване(така да го наречем) го открих преди около 2 месеца.Оказа се от смесен вид(натрупване на мастни образувания и уголемена млечна жлеза),но в момента това няма значение.Гледам ,че лятото започна и всеки с моя проблем се е панирал и се чуди какво да прави. Ми решението е едно, ако имате мерак за плажове и тн............няма да стане ако сами не си помогнете.Моя вариант е просто планината. Самия проблем с Гинекомастията аз не го виждам като проблем,а като един стимул да развия тялото си по-добре,а не да го оставя на произвола на съдбата.Варианта да се отървете от Гинекомастията е фитнес-а и правилното хранене(една ли повечето хора имат нужните средства за операция,поне аз нямам).От своя страна правилния начин на хранене и фитнес-а ще спомогнат за по-добрата ви цялостна визия. Какво по-добре от това? Ставате си сутрин, правите си кардио-то, следите си какво ядете и какво не,после силова тренировка и така. В началото знам ,че има моменти в които просто ви писва и искате да зарежете всичко,тогава просто се сетете за плажа и амбициите които сте си поставили и само изберете дали искате да ви е срам да се съблечете или е по-добре да се напънете малко(да........МАЛКО, защото не се изисква кои знае какви усилия да си изготвите програма и режим,искам се само воля) и да създадете от себе си пълноценен и горд със себе си човек.Борбата може и да е тежка, въпроса е не какъв ще е края ,а да започнеш да се бориш.Края какъвто и да е.....ще е много по-добре от това да седите и да се самосъжалявате и нищо да не се прави по въпроса.Сичко е въпрос на лична мотивация и постоянство в начинанието.Да се върна на лятото.....за момента няма как да стане чудото от утре да сте с яерфектни тела,затова си дайте срок до другото лято примерно да създадете по-добро тяло(това не е ли един добър стимул) , не за другите,не за приятелката си,не за съседите........за СЕБЕ СИ.Ако чак толкова не ви се чака до другото лято......еми просто казвате на хората около вас,че имате Гинекомастия(ако не знаят) и ще ви е по-конфортно да сте с тениска и това е . Надявам се с това си изказване поне малко да съм ви помогнал в борбата с Гинекомастията. Аз се боря.............борете се и Вие,не сте сами

10 коментара:

 1. Пич недей да пишеш глупости.И аз имам гинекомастия и гърдите ми са много мазни ,отделно и млежната жлеза е увеличена.Искам да ти кажа че си ходя на фитнес,пазя си режима и правя кардио.От 97 кг,това лято станах 90.Корема намаля,ръцете ,гърба и раменете се орелефиха и се свършиха но мазното по гърдите не е мръднало.Даже става по зле,навсякъде свалям а гърдите стоят огромни понеже от фитнеса се развива и гръдния мускул и в комбинация с мазното гърдите изглеждат несъразмерно големи.И става така че свалям килограми и размери отвсякъде но гърдите си стоят и по този начин изглеждат още по големи.Така че изобщо не е това начина.

  ОтговорИзтриване
 2. И аз съм останал с това впечатление, когато ходех на фитнес вместо да ми се "намалява" гинекомастията се получаваше точно обратното гърдите растат и става още по зле положението. Обмислям първо преглед после операция, но все не остава време от тая работа ...

  ОтговорИзтриване
 3. аз искам да ходя на море не на планина...и не искам вече да се крия а спокойно да обличам каквото си поискам и да ходя накойто плаж или басейн си искам :)
  ...от фитнес и планина се полудява :)

  ОтговорИзтриване
 4. Пич мога да ти кажа че тотално си в грешка.....ай направи рамене като хората и по-голям гръб...после ми говори кое е несъразмерно.То много ясно,че ако само сваляш няма да стои като хората.Идеята е да свалиш мазното и да качиш маса......Не съм никав да ти давам акъл,ама това е начина

  ОтговорИзтриване
 5. аз искам да попитам възможно ли е да имаш "Puffy niples" само на едната гърда. Говоря за ето това:http://www.google.bg/imgres?imgurl=http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/b/b7/Impending_Gynecomastia,_Puffy_Nipples.jpg&imgrefurl=http://forum.scholieren.com/showthread.php%3Fp%3D30695318&usg=__Or4gWJgEDfJnB6o3YRVYSEMdpWo=&h=300&w=500&sz=18&hl=bg&start=0&sig2=-_wWErVO2Jdrc_NMrYuUhg&tbnid=8mA7S-mE1Tb0mM:&tbnh=116&tbnw=193&ei=QM1fTInMCMTKjAecvtzfAw&prev=/images%3Fq%3Dpuffy%2Bniples%26um%3D1%26hl%3Dbg%26client%3Dfirefox-a%26sa%3DN%26rls%3Dorg.mozilla:bg:official%26biw%3D933%26bih%3D584%26tbs%3Disch:1&um=1&itbs=1&iact=rc&dur=395&oei=QM1fTInMCMTKjAecvtzfAw&esq=1&page=1&ndsp=12&ved=1t:429,r:0,s:0&tx=91&ty=49

  ОтговорИзтриване
 6. Ефекта от добре развитите гръдни мускули при различните хора е различен. Според мен разликата идва от това, че ареолите на различните хора са разположени на различни места - на някои са им по-всредата, на други по-навън, по-надолу, по-нагоре. Има хора, при които ареолите са ниско долу и се падат точно под ръба на гръдния мускул. Тези хора са щастливци, защото като развият добре гърдите и ги подсекат млечната жлеза (бучката и мазнините) минават отдолу под ръба и не се забелязват когато носят тениски.
  Другото , което прави разликата е разпределението на мастната тъкан под ареолата.

  ОтговорИзтриване
 7. В една от първите статии в сайта съм писал за видовете гинекомастия. Там дори е сложена същата снимка. Разбира се ,че е възможно да имаш гинекомастия само на едната гърда, даже може да се учудиш, но това е доста често срещано.

  ОтговорИзтриване
 8. Димитър Христов9 август 2010 г., 22:58 ч.

  Здравейте,
  Проблеми с уголемени гърди нямам ... всичко си е нормлано, но зърната ми са прекалено подути (говоря за порядъка на 1-2 сантиметра напред), а отдолу чувствам нещо като топче. Това ме притесняваше и отидох на ендокринолог, който ме прегледа с нещо като видеозон и ми каза, че гинекомастия нямам. Пих таблетки цинк и ленено семе около 2 месеца, но промяна не забелязах. Този проблем наистина накърнява самочувствието ми и не знам дали да се консултирам с друг ендокринолог или да потърся хирургическо мение. Моля за препоръки.

  ОтговорИзтриване
 9. Ендокринолога трябва да се занимава с хормоните ти. Този, който може да каже дали имаш гинекомастия се казва мамолог и е специалист по гърдите.
  Така както описваш симптомите са на класическа гинекомастия с развита млечна жлеза, без добълнителни мазнини.
  Отиди в някоя клиника по пластична хирургия , където правят операции от гинекомастия. Там хирурзите са виждали всякакви варианти на гинекомастията и лесно ще ти дадат правилна диагноза.
  Аз като ходих за първи път, лекарите в моята болница не я бяха чували и чували думичката "ГИНЕКОМАСТИЯ".... смятай колко са компетентни...

  ОтговорИзтриване
 10. До колегата с големия гръб и рамене.Колега не може ли да разбереш че ако имаш наистина гинекомастия,първото място където качваш мазно е гърдите,а като почнеш да сваляш аз примерно свалих 10 кг това лято ,10 см от талията ,5-6 от ханша но гърдите не мръднаха ,всичкото им мазно си стои.И какво правим сега,ако пак кача ще станат още по големи.Просто никога не може да им се изравни нивото с гърба и раменете понеже като има 1-2 пръста мас над гръдния мускул винаги стоят несъразмерно големи спрямо другите групи.

  ОтговорИзтриване

 
Google Analytics Alternative