Ако имате гинекомастия, но ви е страх от операция, пробвайте с:

Провирон и гинекомастия

Искам първо да направя едно важно уточнение - аз съм твърдо против използването на синтетични стероиди без предварителна лекарска консултация! Самият аз никога не съм пил стероиди, защото мисля, че са нож с две остриета и при неправилна употреба може много повече да си навредите, отколкото да си помогнете. При борбата ви с гинекомастията първо оправете храненето, пробвайте добавките, за които съм ви писал в предните публикации, започнете да спортувате, изчакайте няколко месеца и ако при това положение няма никаква промяна, чак тогава почнете да мислите за операция от гинекомастия, терапия с андрогенни стероиди и други подобни по-сериозни действия.


proviron and gynecomastia, proviron against gynecomastia, proviron and ginecomastiaИ така...От предната ми публикация научихте повече за антиестрогенното действие на дихидротестостерона и положителните ефекти, които има при мъжете страдащи от гинекомастия. Днес ще ви запозная с един синтетичен стероид, който е много подобен по структура и по дейстие на дихидротестостерона. Търговското му име е Провирон, а активната съставка - Мастеролон. Той е орален, на таблетки. Понася се доста добре от черния дроб.Точно както дихидротестостерона, Провирон е силен андроген, който не ароматизира т.е не може да се превърне в естроген в тялото. В медицината са използва при лекуването на състояния свързани с недостиг на мъжки полови хормони(андрогени) като импотентност, олигоспермия, липса на либидо. В форума на БГ-Мама има доста такива истории ;) Трябва да се отбележе, че провирона не стимулира производството на мъжки хормони, той просто ги замества.

Ако в момента ви е минала мислъта ,че може да направите мускули като пиете провирон, ще трябва да ви разочаровам - Провирон може да е силен андроген, но има много слабо изразени анаболни (мускулно изграждащи) свойства. Нали все пак е братовчед на дихидротестостерона ;)

proviron antiestrogenic gynecomastia, ginecomastia, proviron anti-estrogen

По отношение на гинекомастията Провиронът има три важни свойства. Едното е , че намалява ароматизацията на останалите андрогени в тялото като се свързва с ензима ароматаза и така блокира дейстието му. Това значи ,че когато пиете провирон, собственият ви тестостерон ще ароматизира в много по малка степен. Това пък от своя страна води до много добро съотношение на мъжки/женски хормони, защото имате (Провирон+много тестостерон+дихидротестостерон)/(малко естрогени). Това съотношение на хормоните е крайно неблагоприятно за гинекомастията. Това е и причината бодибилдърите да пият Провирон за предпазване от гинекомастия и намаляване на другите ефекти свързани с по-високи нива на естрогена.

Второто важно свойство е способността на провирона да се свързва със секс-хормон-свързващия глобулин (СХСГ). СХСГ транспортира стероидите, но докато те са свързани с него са неактивни. Когато провиронът се свърже със СХСГ, това оставя голяма част от собствените андоргени да цирколират в тялото в активната им форма. Това също подобрява съотношението андрогени/естрогени.

Третото свойство е способноста на провирона да се свързва с естрогенния рецептор, но в същото време да не го активира. Така и малкото естроген, който имате при прием на провирон, става безполезен защото просто няма достатъчно рецептори към които да се свърже и съответно да прояви свойствата си.

Нормалната дневна дозировка е от 1 до 3 таблетки по 25 мг. При големи дози провирона може да доведе до увреждане на черния дроб и чести, продължителни и болезнени ерекции, които дори могат да увредят пенисът ви.

2 коментара:

  1. dobre ot 1 do 3 tabledki noo kak se piqt na vedn1j ili kak da gi piq sutrin, obed i vecher ?

    ОтговорИзтриване
  2. иди по-добре на ендокринолог за консултация, защото тези лекарства не трябва да се пият току-така.

    ОтговорИзтриване

 
Google Analytics Alternative