Ако имате гинекомастия, но ви е страх от операция, пробвайте с:

Задължителните анти гинекомастия добавки

Много хора ми пишат с молба да им кажа какви добавки могат да пият, за да оптимизират хормоните си и да се опитат да премахнат гинекомастията по естествен път, без операция. Първо искам да кажа, че всеки отделен човек има уникално тяло и уникален начина на живот (храна, тренировки, режим, вредни навици...) това налага и уникален подход към гинекомастията му. Има обаче две добавки, които са универсални и могат да се приложат винаги, без значение каква е причината за хормоналния дисбаланс. Едната от тях, може би се досещате, е ЦИНК. Писал съм много за него.
Добър е срещу гинекомастията, защото:
 • - Намалява превръщането на мъжките хормони в женски (ароматизация на тестостерона)
 • - Повишава нивата на рецепторите за мъжки хормони
 • - Повишава нивата на тестостерона 
Забележка: Продават се хранителни добавки, където формата на цинка е Цинков оксид. Не си купувайте такива. Цинковият оксид почти не се усвоява от организма и само ще хвърлите парите си на вятъра.


Другата хранителна добавка е Калциевият Д-Глюкарат (Calcium D-Glucarate). Той е уникален продукт с много положителни свойства.

 
Добър е срещу гинекомастията, защото:
 • - Намалява броя на рецепторите за женски хормони
 • - Помага за изчистването от тялото на излишните женски хормони
 • - Помага за изчистването на много други токсини (ксеноестрогени)
 • - Подпомага работата на черния дроб и храносмилателната система

В крайна сметка излиза, че ако приемате тези две добавки ще имате високи нива на тестостерон, ниски нива на естроген, много рецептори за мъжки хормони, малко рецептори за женски хормони и  подобрено изхвърляне на ксеноестрогените от организма. Всеки мъж с гинекомастия трябва да се стреми да създаде тези условия в тялото си, защото при такива условия нямам как да се развие гинекомастия, а дори и тя вече да е на лице, най-вероятно ще се подобри и ще намали размера си.

4 коментара:

 1. аз пия дветв добавки ,вапросът е дали не би трябвало да се пият по отделно примерно 1 месец калция спира се и се почва 2 месеца цинк понеже са антагонисти.Ако може да ми кажете как е редно да се пият ???

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Имаш ли ефект от добсвките и как ги пи

   Изтриване
 2. Здр. Aко можете дa ми дaдете някaкви нaпътствия кaк точно дa си ги поръчaм двете добaвки зaщото aз не успях дa се спрaвя сaм . Излезнa ми някaкъв aмерикaнски сaит и нямa инфо . Блaгодaря.

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Купи ли добавките, имаш ли ефект и как ги пи

   Изтриване

 
Google Analytics Alternative